Moonshine Rotterdam

Moonshine Rotterdam is een jong bedrijf dat opgericht is door Stefan van Hees.

Als tiener bouwde Stefan al zijn eerste ketel van een koperen asbak van zijn opa. Hij stookte al op jonge leeftijd als Moonshiner de mislukte flessen wijn van zijn vader om tot sterke drank, altijd in zelfgebouwde ketels gemaakt van afvalmetalen. In deze periode ontstond de liefde voor het zelf maken van sterke drank.

Na een studie werktuigbouwkunde en een jaar gewerkt te hebben als scheep sdieselmonteur in de Rotterdamse havenbesloot hij het roer om te gooien en koos voor zijn liefde voor het theater. Hij deed auditie op de toneelschool en studeerde 4 jaar later af als regisseur theater.Keerde terug naar Rotterdam en begon met het maken van theater met de verhalen van gewone Rotterdammers. Naast voorstellingen met mensen uit de Rotterdamse wijken maakte hij ook voorstellingen met medewerkers van verschillendeRotterdamse bedrijven. Van Hees werkt op dit moment nog steeds als theatermaker en verhalen verteller bij het Rotterdams Wijkktheater.

Dit was het moment waarop van Hees besloot om het bedrijfje officieel te maken en schreef zich in bij de Kamer van Koophandel.Hoezo? Moonshine Rotterdamwas een feit en niet meer illegaal.

Moonshine Rotterdam heeft naast de producten die het in samenwerking maakt met de Groene Fee onder de naam De Onrust Stokers ook nog vier eigen Rotterdamse distillaten. Elk met hun eigen verhaal en duidelijk herkenbare Rotterdamse vormgeving.

In 2015 besloot van Hees het stoken als hobby weer op te pakken, bouwde een nieuwe ketel en begon te Moonshinen in zijn achtertuin op Katendecht. Zijn eerste drankje was geïnspireerd op de Griekse drank Ouzo. Maar kreeg in het Rotterdams de naam ‘Hoezo?'. Al snel bleek zijn drankje een succes onder familie en vrienden. Hier bleef het niet bij ook de buren en de rest van Katendrecht wilde de drank hebben, dus werd de productie verder opgevoerd. Het succes van deze illegale moonshine praktijken was inmiddels ook bij de douane bekend geworden. Op woensdag 11 januari 2017 deden de medewerkers van de douane een inval op Katendrecht en moest Van Hees zijn ketel inleveren.